АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕКСПЕРТНА ГРУПА ЗАПОЧВА ПРЕГЛЕД НА ЗАКОНИТЕ ЗА НАРУШИТЕЛИТЕ НА ПЪТЯ

Денков се срещна с близки на пострадали и загинали в катастрофи Снимка: gov.bg
05.09.2023 / 08:42

Експертна група от магистрати и университетски преподаватели започва от днес преглед на настоящото законодателство по отношение на нарушителите на пътя. Целта е да бъдат изготвени законови промени, с които да се налагат по-строги наказания на шофьорите, които не спазват правилата за движение, стана ясно след проведената снощи при премиера Николай Денков среща с представители на институциите, имащи отношение по въпросите на пътната безопасност.

След срещата министър-председателят призова обществото да се бори за премахването на чувството на безнаказаност:

"Обединихме се около няколко неща - първо, трябва да се преборим чувството за безнаказаност да изчезне сред тези, които управляват автомобили по пътищата. Това чувство е прояло цялата ни система. Има много хора, които смятат, че всичко им се полага, защото са видели, че могат да останат безнаказани и да не получат глобите, които заслужават. Ако се направи тежък инцидент, те трябва да получат своето тежко наказание".

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че след поредната среща с близки на загинали деца, е още по-сигурен, че шофирането след употреба на алкохол и наркотици трябва да бъде умишлено убийство:

"Убийство на пътя, причинено след употреба на алкохол или наркотици, дори и след превишена скорост, трябва да бъде умишлено убийство. Поредният случай го доказа това. Няма как човек, който се е качил зад волана с повече от 2 промила алкохол, превишил е скоростта, убива човек на пешеходна пътека - това не може да бъде класифицирано като нищо друго, освен като умишлено убийство".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев