АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗА 73% ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ БАЙДЪН Е ТВЪРДЕ СТАР ЗА ПРЕЗИДЕНТ

За 73% от американците Байдън е твърде стар за президент
05.09.2023 / 09:19

Мнозинството гласоподаватели в САЩ считат, че президентът Джо Байдън е твърде стар, за да се кандидатира отново за поста. Това показаха резултатите от ново проучване на Wall Street Journal.

Проучването, проведено между 24-30 август, установи, че 73 процента отрегистрираните избиратели смятат настоящия държавен глава за твърде възрастен за следващ мандат. Само 22 процента вярват, че това не е толкова важно.

Бившият президент Тръмп, само три години по-млад на 77 години, получава по-добра оценка по същия въпрос. 47 процента от анкетираните посочиха, че възрастта на Тръмп е проблем. Тръмп също се бори за нов мандат, като е фаворит сред републиканците - въпреки многото дела, водени срещу него.

Една от най-големите трудности на Байдън в президентската надпревара през 2024 г. е възрастта му. На 80 години в момента, той ще бъде на 86 в края на следващия си мандат, ако бъде преизбран.

Байдън коментира възрастта си в понеделник сутринта на събитие за Деня на труда във Филаделфия, като каза, че годините внасят мъдрост в работата му и не възнамерява да се оттегля.

Множество предишни проучвания също показаха, че гласоподавателите са загрижени относно възрастта на настоящия президент.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев