АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИ ПРЕД СГРАДИТЕ НА МС И ПАРЛАМЕНТА ПОИСКАХА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Протестиращи пред сградите на МС и парламента поискаха оставката на правителството
07.09.2023 / 10:37

Протестиращи срещу политиката на управляващите скандираха „Оставка“ на Ларгото между сградите на Министерския съвет и новата сградата на Народното събрание (бившия Партиен дом) в София. Сред присъстващите имаше и депутати на „Възраждане“, представители на коалицията „Левицата!“ и на партия МИР.

Петър Недевски, който се представи като един от организаторите на събитието, обясни, че протестът се организира в знак на недоволство спрямо политиката, водена от „сглобката“. Назрял е моментът, в който трябва да си ходят, каза той. Протестът се организира от всички тези, които заявяват, че милеят за род и отечество. Самоорганизираме се - от човек на човек, от организация на организация, обясни Недевски.

Председателят на „Възраждане“- София и народен представител Деян Николов коментира, че подкрепят протеста, защото исканията в него съвпадат с вижданията на партията. „Будни граждани го организират, свързаха се с нас. Ние естествено сме тук, за да го подкрепим“, заяви той. Едно от исканията е незабавна оставка на това правителство, отбеляза Николов. Друго искане на протеста, доколкото разбирам, е и за референдума за запазване на българския лев, там също беше брутално нарушен законът и в момента чакаме решение на Конституционния съд, коментира той. „Протестът е за “цялостно творчество“ на едно американско правителство, което беше назначено“, каза депутатът от „Възраждане“.

Председателят на ПП АБВ, част от коалицията „Левицата!“, Румен Петков коментира, че причините за протест са много, но главната, по думите му, е тази грозна измама – „сглобката“. Но мисля, че тежките престъпления и ударите са върху българската енергетика, добави той и даде пример с това, което се прави с „Белене“ и с „Нефтохим“. Той отбеляза също "абсолютното безсилие в борбата с престъпността" и "хаотичното законодателство".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев