АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДИМИТЪР КУМАНОВ: ЧИСТЕНЕТО НА РЕЧНИТЕ КОРИТА – "ЗЛАТНА ЯБЪЛКА" ЗА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ

 Димитър Куманов
07.09.2023 / 14:15

"Има внесен законопроект за изменение на Закона за водите, с който се ограничават сечите в санитарно-охранителните и вододайните зони. Трябва да го подкрепят депутатите. Това е едно от нещата, с които трябва да се започне".

Това каза пред БНР Димитър Куманов, член на УС на Сдружение "Балканка", и изказа очакване ДПС да подкрепи този законопроект, позовавайки се на заявеното в "12+3" от депутата Джевдет Чакъров, че по отношение на изсичането на горите "трябва да има много сериозен контрол".

"Планирането, което трябва да се направи на най-рисковите места, уж е направено, в момента с 2 години закъснение се движат новите планове за управление на риска от наводнение и имаме наказателна процедура от ЕК за забавянето. Те са изключително некачествени", коментира Куманов.

По думите му чистенето на речните корита е много важно, но:

"В България чистенето на коритата на реките се превърна в златна ябълка за областните управители, защото пускат едни фирми да изсекат дърветата и след това пускат други фирми да копаят баластра от реката, за да я удълбочат, което си е престъпление срещу хората".

Според него в Министерството на екологията, независимо кой го управлява, не се върши необходимото, защото парите са в основата на всичко.

Димитър Куманов обобщи ситуацията: "Не ми трябва Солунската митници, дайте ми да управлявам водите".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев