АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НА РОЖДЕСТВО БОГОРОДИЧНО КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСЕТИ МЕСТНАТА ЦЪРКВА В СКОБЕЛЕВО

Църквата „Рождество Богородично“ в село Скобелево
08.09.2023 / 15:23

За повече смирение и вяра призова отец Стилиян Станков, свещеник от Сливенска митрополия, който води днешното богослужение в църквата „Рождество Богородично“ в село Скобелево. На 8 септември Православната църква отбелязва Рождество Богородично, известно още като Малка Богородица.

Сред посетителите в светата обител бе кметът Стефан Радев. Той подари на църквата икона на Света Богородица, като пожела на всички жители здраве, задружие, да вярват и да се молят Божията Майка да закриля тях и семействата им и да ги напътства в делата им.

На богослужението присъстваха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, кметският наместник на Скобелево Господин Господинов и кметът на град Кермен Живко Жечев.

Храм „Рождество Богородично“ е построен през далечната 1927 г. със средствата и труда на местни жители и спомоществователи. Кметският наместник Господинов сподели, че наскоро е приключил основният му ремонт. Средствата за него са били осигурени от Община Сливен, Сливенска Митрополия и частни спонсори.

На 8 септември Скобелево чества двоен празник – на храма и на селото, но заради обявения национален траур, тържествената програма бе отменена. Тя ще се състои на 21 септември, когато по стар стил се чества Малка Богородица.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев