АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БРИТАНСКИЯТ „ЕКСПРЕС“: ЦЕЛИТЕ НА УКРАЙНА ВЕЧЕ НЕ СА В СЪОТВЕТСТВИЕ С ТЕЗИ НА ЗАПАДА, РУСИЯ НЕ Е ЗАПЛАХА

Британският „Експрес“: Целите на Украйна вече не са в съответствие с тези на Запада, Русия не е заплаха
11.09.2023 / 08:50

„Целите на Украйна вече не са в съответствие с тези на Запада, тъй като Русия вече не е заплаха“. Под това заглавие британската медия „Експрес“ публикува статия, която бележи неочаквана промяна в позицията на британските медии, които десега са демонстрирали пълна подкрепа за Украйна.

„Започват да се задават въпроси дали наистина е в интерес на Великобритания и Америка да предоставят на Украйна толкова силна финансова подкрепа. Особено като се имат предвид огромните финансови разходи за предоставяне на тази подкрепа по време на последиците от пандемията от Ковид и на фона на вътрешна криза с разходите за живот“, пише „Експрес“.

Британската медия припомня, че по време на съвместна пресконференция с британския премиер Сунак в Белия дом през юни Байдън беше попитан за колебанията относно повече финансиране за Украйна сред някои депутати от Републиканската партия. Президентът отговори: „Вярвам, че ще имаме необходимото финансиране, за да подкрепим Украйна толкова дълго, колкото е необходимо“.

Скорошно проучване на CNN показва, че повечето американци са против разрешаването на допълнително финансиране от Конгреса в подкрепа на Украйна, отбелязва британската медия.

„Експрес“ цитира Шон Бел, бивш вицемаршал от Кралските военновъздушни сили и служител на Министерството на отбраната на Обединеното кралство. Той предполага, че войната е отслабила Русия до степен, че тя „вече не представлява реална заплаха за Европа“. Като се има предвид това, Бел твърди, че „западната цел на този конфликт е постигната“.

След като са постигнали своята стратегическа цел, западните правителства трябва също така да се справят с кризата с разходите за живот, вътрешните приоритети и възстановяването на националните оръжейни запаси, коментира Бел.

Украйна обаче все още не е постигнала целта си. Британският военен прави следния извод: „Суровата реалност е, че целите на Украйна вече не съответстват на тези на нейните поддръжници.“

Източник: obektivno.bg

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев