АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТ НА СЛУЖИТЕЛИ В АГЕНЦИЯТА ЗА БОРБА С ГРАДУШКИТЕ

 Служители на изпълнителните агенции „Борба с градушките" и „Рибарство и аквакултури", от звената им в Южна България, блокираха пътя Пловдив - Хасково при с. Поповица с искане за по-високо заплащане, 1 септември 2023
14.09.2023 / 08:58

Федерацията на независимите синдикати от земеделието организира в Бяла Слатина протестен митинг на работещите в Изпълнителната агенция "Борба с градушките". Протестът е заради ниски заплати, той е втори поред, като днес недоволството си ще изразят заетите в агенцията от Северна България.

След като преди две седмици колегите им от Южна България блокираха пътя край село Поповица, защото не са съгласни да получават за труда си заплати, близки до минималната, днес работещите в Северна България точно в 8 ще блокират възлово кръстовище в Бяла Слатина. Това вероятно ще доведе до напрежение с местните власти, тъй като в отговор на уведомителното писмо от синдиката до кмета на общината той им посочва, че кръстовището е много натоварено и блокирането му ще създаде проблеми като им предлага да сменят мястото или да протестират без да пречат на движението.

Недоволството на работещите в Агенцията за борба с градушките е провокирано от факта, че при формирането на бюджета за тази година, за увеличение на техните заплати пари нямаше, за разлика от парите, отделени за други агенции под шапката на земеделското министерство.

Вчера лидерите на синдиката проведоха безрезултатна среща с министър Кирил Вътев и днес излизат на протест, за да поискат 15% увеличение на възнагражденията си.

Недоволните ще спрат ефективно работата на командните пултове и площадки за борба с градушките, очакват подкрепа и от земеделски производители.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев