АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС ОБАЧЕ, КОЙТО ВСЯЧЕСКИ СЕ ИЗБЯГВА, Е ЗА КАЧЕСТВОТО НА ТАЗИ Т.НАР. УКРАИНСКА ПРОДУКЦИЯ

Страхил Ангелов
14.09.2023 / 10:06

Икономическите измерения на масирания внос на земеделска продукция от Украйна и явния конфликт на интереси, в който се намира земеделския министър на България, са само едната страна на създалият се проблем. Това, че въпросното зърно е "ишляме" на големи западни концерни, които са монополизирали хранително-вкусовата промишленост в Европа и украинската "държава" няма нищо общо с него също е пределно ясно. В този случай, както и с почти всичко останало става въпрос за корпоративния интерес, който неолибералния икономически модел е поставил над националния и група родни лакеи са мобилизирани да го обслужат - те това работят, нищо, че се крият зад някаква бутафорна институционална рамка.

Големият въпрос обаче, който всячески се избягва, е за качеството на тази т.нар. украинска продукция. Кой и по какъв начин гарантира, че зърното и другите селскостопански продукти, които преработвателите използват за суровина са безопасни за здравето ни? Украйна не член на ЕС и респективно няма задължението да гарантира, че на нейна територия се спазват наложените от общността стандарти за качество и безопасност на храните. Още повече част от тази продукция идва от територии, на които се водят бойни действия и се използват, понякога експериментално, различни боеприпаси, включително и такива с обеднен уран, каквито колективния запад гордо обяви, че доставя за украинската армия. Кой и как гарантира, че тази продукция е безопасна за живота и здравето на българския народ, защото в крайна сметка произведеното от нея стига да масата на всички ни? В чии лаборатории се изследва зърното, месото, яйцата и сухото мляко, което наводнява пазара? Някак си, този въпрос остава на заден план и като че ли не съществува, а това е причина да светне червена лампа. С две думи обяснението, че "от там е по-евтино" не е достатъчно, а е и доста мерзко по отношение на родните производители и тяхното бъдеще. Да си унищожиш цели сектори от икономиката, за да обслужиш няколко корпорации е направо национално предателство и респективно престъпление!

Случайникът Кирил Петков и един колбасар, седнал на министерско кресло незнайно как и защо, ли гарантират, че няма да ни тровят с продукти, произведени от суровини, които идват от една доста съмнителна дестинация - пропита от корупция и разпадаща се Украйна! Аз за съжаление не им вярвам, имайки предвид, че лъжат за абсолютно всичко и то по няколко пъти на ден!

Страхил Ангелов

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/golemiyat-vapros-obache-koyto-vsyacheski-se-izbyagva-e-za-kachestvoto-na-tazi-tnar-ukrainska-produkciya/116513

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев