АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН Е ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА „УБИЙ СКОРОСТТА, СПАСИ ДЕТЕ“

Kampaniq
14.09.2023 / 16:48

И тази година Община Сливен се включи в кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, която традиционно стартира през септември. Инициатор на обществено значимата социална кауза е Радио FM+. Вече над 17 години целта й е да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София и големите градове, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт.

„Да бъдем отговорни шофьори и да пазим децата“, за това напомнят специалните послания, както и добре познатите вече стикери върху превозните средства на градския транспорт. Стикерите ежегодно се обновяват в големите градове на България - София, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Варна и Русе.

С активна подкрепа още от самото начало на инициативата се ангажират и известни български артисти, изпълнители и творци.

В рамките на кампанията, тази година от радиото си поставят за цел да подкрепят друга благородна инициатива, вдъхновена от основния двигател на „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков - 400 000 деца да получат обучение по първа помощ в училище.

Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград и Община Стара Загора, без чието съдействие през изминалите години инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност.

Кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ е носител на множество награди за инициативи в полза на обществото. Тя се осъществява с подкрепата на OMV България, Bosch Car Service и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, които активно работят за повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев