АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗКРИВАТ ОЩЕ 453 МЕСТА В КРИЗИСНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ЗА ПОСТРАДАЛИ ОТ НАСИЛИЕ

Среща
14.09.2023 / 17:35

Ще бъдат разкрити допълнителни 453 места в кризисни центрове за пострадали от насилие. Това се разбра на среща при министър-председателя акад. Николай Денков. На нея беше отчетено свършеното по мерките за борба с агресията и насилието, които бяха очертани преди месец.

В срещата се включиха вицепремиерът и министър на външните работи и Мария Габриел, която е председател на Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие, министрите на труда и социалната политика Иванка Шалапатова и на вътрешните работи Калин Стоянов, заместник-министрите на образованието и науката Емилия Лазарова и на правосъдието Георги Николов.

Държавата ще подкрепи финансово дейностите на още четири кризисни центъра. От следващия месец пари от бюджета ще получават кризисни центрове в Ямбол и в жилищен комплект „Меден Рудник“ в Бургас. Техният капацитет е съответно 12 и 15 места. До края на тази година ще бъде разкрит нов кризисен център в Самуил, област Разград, в който подкрепа могат да потърсят 15 жертви на насилие. С държавно финансиране ще бъде увеличен капацитетът на кризисния център в Перник – от 16 на 40 места.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев