АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕГИСТРИРАХА ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ НА МИНЧО АФУЗОВ ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Минчо Афузов
16.09.2023 / 13:09

Регистрацията се осъществи в 10 часа днес, 16.09.23 г., в Общинската избирателна комисия в Сливен. Тя беше направена от председателя на инициативния комитет Мариета Петкова. От страна на ОИК-Сливен присъстваше председателят й Росица Тодорова и един от членовете й Николай Сандев.

Граждански комитет за подкрепа обяви кандидатурата на Минчо Афузов кмет на Сливен на 22 юни 2023 г. Част от комитета са проф. Иван Гранитски, член – кореспондент на Българската академия на науките, ген. Цветан Тотомиров, учени, творци, писатели, музиканти, общественици, както и политически фигури.

За Афузов основните приоритети в бъдещата му работа за града ще са образование, засилване на позициите на Сливен при стратегическото планиране в Югоизточен район, информиране и подкрепа на бизнеса и земеделските производители при проектното финансиране и субсидиране, връщане на младите хора в града чрез подобряване на бизнес климата и създаване на екипност в работата на сливенските институции.

Минчо Афузов е магистър по „Международни икономически отношения“, има втора специалност “Икономическа информатика“ и магистър – инженер, специалност „Технология на виното“. Дълги години работи в частния сектор.

Той е бил областен управител на Сливен два пъти от май 2021 г. до февруари 2022 г. и от август 2022 до сега. Той беше първият областен управител в страната, който заяви желание да се оттегли от заеманата длъжност.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев