АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

47 ОТБОРА ЩЕ УЧАСТВАТ В ТРЕТИЯ ТУРНИР ЗА КУПАТА НА КМЕТА

Третият турнир за Купата на кмета ще се проведе на 20 октомври с участието на 47 отбора
21.09.2023 / 17:40

Третият турнир за Купата на кмета ще се проведе на 20 октомври с участието на 47 отбора от 19 училища в Сливен. Жребият за поредността на срещите бе изтеглен днес от кмета Стефан Радев в присъствието на преподаватели и ръководители на училищните отбори. Домакин на събитието бе ППМГ “Добри Чинтулов“. То се състоя на новото спортно игрище, което общината изгради в двора на гимназията.

Състезанието по традиция ще е в три дисциплини: баскетбол, волейбол и футбол в две възрастови групи – 5-7 клас и 8-10 клас. „Радвам се, че ще се включат още повече деца и младежи“, отбеляза Стефан Радев. Той припомни, че основната цел е да се популяризира физическата активност сред младите. „Разбира се, надявам се, че някои от участниците ще останат на спортните терени и в спортните зали“, заяви още кметът. Победителите на първите три места, освен купи и медали, ще получат парични премии от 500, 300 и 200 лева. Голямата награда е за феър плей и се връчва на училище, спазило всички регламенти. Тази година този приз ще е предложение за екскурзия.

Турнирът е сред най-популярните инициативи на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинския съвет по наркотични вещества. Тя е част от превенцията за полезно оползотворяване на свободното време от учениците. От първото издание на турнира през юни 2022 г. досега участващите отбори се увеличиха над три пъти.

Игрището в двора на ППМГ „Добри Чинтулов“ бе създадено по проект на Общината с привлечен ресурс от близо 160 хил. лева по програмата на МОН за реконструкция и ремонти в училищата. Съоръжението е предназначено за хандбал, баскетбол и футбол на малки вратички. Общината дари 10 хил. лева, с които бяха осигурени уреди за фитнес на открито.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев