АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ РЕГИСТРИРА АНТОН ХЕКИМЯН ЗА КМЕТ НА СОФИЯ

Антон Хекимян
25.09.2023 / 10:30

От коалицията ГЕРБ-СДС регистрираха Антон Хекимян за кандидат за кмет на София в Общинската избирателна комисия (ОИК).

Хекимян е доскорошен директор на "Новини и актуални предавания" в bTV. В събота той изненадващо напусна позицията си, а в медията премина през цялата стълбица - стажант, репортер, редактор, водещ.

Представителите на ГЕРБ дойдоха в ЦИК начело със заместник-председателя на партията Томислав Дончев.

Дончев каза, че са изчаквали до последно, за да се вземе най-доброто решение кой да бъде кандидатът за кмет на столицата на партия ГЕРБ, а решението е взето не от гледна точка на партийния интерес, а за да се даде шанс на гражданското общество да гласува за личност.

Пред медиите Хекимян обяви, че решението не го е взел лесно.

"Решението съм го взел напълно съзнателно, лично аз и след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да помисля. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет".

По думите му София трябва да бъде още по-модерен град.

"Да бъде зелен град, отворен за инвестиции, към младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието, защото то ще донесе още повече потенциал и кадри на града и ще го развие. Няма да забравим и големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат завършени", каза още той.

Според Хeкимян няма да бъдат забравени и големите инфраструктурни проекти, които по думите му трябва да бъдат довършени, за да може София да се превърне в столица, която да докаже първенството си в европейската класация.

"Получавайки предложението да бъда кандидат за кмет на София, си дадох сметка, че искам да продължа да работя за обществото. През целия този път съм го правил и смятам, че мога да го правя от другата страна", категоричен бе той и настоя, че в предстоящата предизборна кампания ще бъде себе си и ще бъде близо до хората.

Посочи, че е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам. Обясни и че от години е свикнал да е пред камера и няма какво да крие.

Кой е Антон Хекимян

Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в семейството на българка и арменец.

Започва в сутрешния блок, от 2014 г. за повече от 6 г. е неговото лице. А в последните близо 3 г. бе на най-високия журналистически пост, като директор.

Заедно с неговите документи ще внесат и имената на номинираните за районни кметове и общински съветници от политическата сила.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев