АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНЧО АФУЗОВ АНОНСИРА СЪЗДАВАНЕТО НА ЧАСТЕН БИЗНЕС ПАРК, ОТПРАВИ ПРЕДОЖЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С ИПФ – СЛИВЕН

Минчо Афузов на откриването на академичната учебна година в ИПФ към ТУ - София
25.09.2023 / 15:33

Кандидатът за кмет на Сливен от левицата Минчо Афузов отправи уникално предложение за сътрудничество с Инженерно-педагогическия факултет към Технически университет – София. Това стана днес по време на официалното откриване на академичната учебна година на филиала в Сливен на Техническия университет.

Предложението за сътрудничество е оформено като документ, даващ широки възможности за реализиране на съвместни иновативни проекти между ТУ – София и новорегистрираното дружество „ГРИЙНЯРД ТЕХ ПАРК” ООД. Дружеството е създадено с цел изграждане на Високотехнологична индустриална зона в село Калояново, където да бъдат създадени лаборатории за изпитвания и тестове и база за научно-изследователска и развойна дейност, иновации и технологичен трансфер. Високотехнологичната индустриална зона ще бъде разгърната на площ от 120 декара, като за структурирането й вече е изготвено проектно предложение по Програмата за публична подкрепа за развитието на индустриални райони и паркове на Националния план за възстановяване и устойчивост, Компонент 3 „Интелигентна индустрия”.

Направената до момента инвестиция цели привличането на местни и чуждестранни капитали за развитие на високотехнологични и иновативни дейности с висока добавена стойност в Сливенски регион, съпътствани с подобряване на регионалната инфраструктура, генериране на нови работни места и подобряване на жизнения стандарт на местното население.

„Община Сливен има нужда от нови, модерни идеи, от иновативни производства и технологии, които вървят ръка за ръка с повишаване на доходите, със задържането на млади хора и бизнеси в нашия регион, който, както знаете, е застрашен от задълбочаване на тежките демографски проблеми. Затова ние ще направим всичко възможно за изграждане на дългосрочни, устойчиви и взаимно полезни партньорства с научни звена, учебни заведения и подходящи инвеститори, така че да направим от нашата идея мотор за местното развитие“, коментира по повод новината Минчо Афузов.

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев