АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОДОБРИХА ПРОЕКТОРЕШЕНИЕТО ЗА РАКЕТИТЕ ЗА УКРАЙНА

Народно събрание
27.09.2023 / 14:15

Парламентът одобри проекторешението за предоставяне на зенитно-ракетни комплекси с отпаднала необходимост на Украйна. Това съобщи в кулоарите на парлaмента след края на закритото заседание депутатът от ДПС Делян Пеевски.

приеха Проектът на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна е внесен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

С това решение НС одобри да изпратим на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р. Заедно с тях ще изпратим и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с калибър 5.56х45 мм, които са с отпаднала необходимост за нуждите на Министерство на вътрешните работи.

"Всичко е прието и е приключена темата. БСП напуснаха, "Възраждане" се изказаха, направиха си кампания. Нищо интересно няма в тази тема, но всеки иска да си създава политики", коментира Пеевски.

БСП напусна пленарната зала по време на закритото обсъждане на допълнителна помощ за Украйна. Лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че не е станало ясно какво точно ще се даде на Украйна, както и какво всъщност са дефектни ракети.

"Не сме удовлетворени от информацията, която получихме, но не бива да търсим отговорност от военното ръководство. Те информираха, че не знаят какво и колко ще се дава. Само по себе си това е страшно притеснително. Значи висшите военни нямат никаква представа какво става в държавата по отношение на даренията за Украйна", коментира Нинова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев