АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРИЕТ БЕ ОКОНЧАТЕЛНИЯ ВАРИАНТ НА ОБЛАСТНАТА ЗДРАВНА КАРТА

Приет бе окончателния вариант на Областната здравна карта
28.09.2023 / 17:24

На провело се днес заседание на Комисия, назначена със заповед на министъра на здравеопазването, беше обсъдена и приета изготвената от Комисията Областна здравна карта на област Сливен.

Заседанието се проведе в сградата на Областна администрация Сливен и беше председателствано от заместник областния управител Чавдар Божурски.

На него присъстваха представители на РЗИ,РЗОК-Сливен, представители на Районна колегия на Български лекарски съюз, Районна колегия на Български зъболекарски съюз, заместник-кметове на общини, представител на Българската асоциация за закрила на пациентите и др.

Областната здравна карта съдържа здравно-демографски данни на територията на Сливенска област, нуждата от лекари-специалисти в болнична и извънболнична помощ, специалисти по дентална медицина и други медицински лица на ниво здравеопазване. Определят се брой легла за активно болнично лечение, медицинските дейности за всички области, както и необходимите медицински апаратури необходими за диагностика на пациентите.

Областната здравна карта на област Сливен ще бъде изпратена в Министерството на здравеопазването. На базата на областните здравни карти ще бъде изготвена Национална здравна карта.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев