АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН НАБИРА НОМИНАЦИИ ЗА10-ТЕ НАЙ-ДОБРИ СПОРТИСТИ нА 2023 Г.

Община Сливен
08.11.2023 / 14:37

Община Сливен започна прием на номинации за 10-те най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и за „Бъдеща звезда“ за 2023 г. Предложенията се подават от спортните клубове в Сливен.

На среща в Общината бе разгледан и обсъден регламентът за определяне на най-добрите спортисти в отделните категории и треньори. В дискусията участваха зам.кметът Пепа Чиликова, общинският спортен експерт Силвия Никова, треньори и представители на спортните клубове в града.

За да бъде номиниран спортистът трябва да е участвал в световни, европейски, балкански или държавни състезания. Тази година регламентът за номинациите бе допълнен в категорията „Бъдеща звезда“. В нея номинирани ще бъдат, както всички спортисти под 16 години по съответните критерии, така и тези, завоювали I, II и III място на световни, европейски и балкански шампионати. Останалите критерии от регламента остават непроменени. При избора на най–добрите спортисти на годината, при равен брой точки между двама и повече състезатели, се взема под внимание второто най-високо постижение през изтеклата година. При повторно равенство се взема трето класиране и т.н.

За треньор на годината ще бъде номиниран личният треньор на победителя в анкетата за най-добър спортист за 2023 г. За най-добър отбор от колективните спортове ще бъде избран този с най-добри показатели през годината. По традиция, най-добрият спортист с увреждания ще бъде посочен от председателя на Спортния клуб за хора с увреждания „Сини камъни“ – Сливен.

При колективните спортове представител на всеки клуб номинира най-перспективната възрастова група от клуба. Наградата се връчва на капитана на номинирания отбор.

За индивидуалните спортове всеки клуб номинира завоювалите първо място на държавния шампионат за всички възрасти и категории под 16 години. За номинация трябва да е изпълнено условието спортният резултат да е реализиран в конкуренция от 6 или повече участници в съответната дисциплина, в която е завоювано постижението.

В хода на днешната среща бе определена и експертна комисия, която да разгледа внесените предложения и да обобщи резултатите. Предстои тя да бъде утвърдена със заповед на кмета на община Сливен.

Предложенията на спортните клубове ще се приемат в Общината до 30 ноември, включително. За улеснение на желаещите да участват в номинациите регламентът за подбор на най-добрите спортисти и треньори ще бъде размножен на хартия и ще бъде на разположение в Центъра за административно обслужване /от източния вход на Общината/ и в спортните бази в Сливен. Запитвания във връзка с кампанията могат да се отправят към общинския спортен експерт Силвия Никова на тел. 044/611307.

Най-добрите спортисти и треньори на Сливен за 2023 г. ще бъдат наградени на тържествена церемония на 19 декември.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев