АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ ЗА ДЕРОГАЦИЯТА: ПОЛИТИКАТА ВЗЕМА ВРЪХ НАД ИКОНОМИКАТА

Костадин Костадинов
10.11.2023 / 13:11

Много ми е интересно как Европейската комисия (ЕК) ще разбере колко точно печели Русия, това би трябвало да дойде като информация от руската страна, което няма как да бъде направено най-малкото заради враждебните отношения между ЕС и Русия. Така лидерът на "Възраждане“ Костадин Костадинов коментира пред медиите в парламента информация в "Политико", че "ЕК ще поиска обяснения от България, след като руска петролна фирма в страната се възползва от вратичка в санкциите на ЕС, за да събере 1 милиард евро за военната хазна на Кремъл".

По-притеснително е другото - виждаме как се увеличава натискът върху българската рафинерия, въпреки че се насажда в общественото мнение, че едва ли не става въпрос за руска рафинерия, подчерта той. По думите му "Лукойл“ е компания, която е международна, има собственост в Швейцария, Холандия с участието на големи транснационални компании. За пореден път политиката взема връх над икономиката и се оказва, че когато някой реши, дори извън България, страната ни трябва да се съобразява с правила, наложени ни от друг, коментира Костадинов.

Големият въпрос, според него, е дали България е самостоятелна, суверенна държава, или е провинция на някакъв наднационален и надполитически елит, който е с много мъгляви контури.

Дерогацията беше с една единствена цел българският вътрешен пазар да има нефтени продукти и към настоящия момент това работи, изтъкна още политикът. Ако изключението бъде премахнато, какво се случва от всичко това, попита той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев