АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ПО НАЦИОНАЛНАТА КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

работната среща
10.11.2023 / 14:55

На 7 ноември областният управител на област Сливен Марин Христов проведе работна среща, с цел обсъждане между общините на територията на областта на предложението за Национална карта на социалните услуги, в частта за услугите на областно ниво.

На срещата присъстваха директорът на Регионална дирекция за социално подпомагане и експерт от дирекцията, директорът на Регионална здравна инспекция – Сливен, заместник-кметове и експерти от четирите общини.

Съгласно разпоредбите на Закона за социалните услуги и Наредбата за планирането на социалните услуги на база изготвени от общините анализи и предложения за планиране на социалните услуги, от Агенцията за социално подпомагане са изготвени анализ на потребностите на национално ниво от социални и интегрирани здравно-социални услуги, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет и предложение за Национална карта на социалните услуги.

В рамките на проведената работна среща бяха обсъдени планираните в Националната карта социални и интегрирани здравно-социални услуги за област Сливен, като представителите на четирите общини изразиха своите мнения и предложения в частта за услугите на областно ниво. Предложенията основно касаят завишаване на планираните за отделни услуги брой места съобразно идентифицираните потребности в общините.

Обсъдени бяха и други въпроси, свързани с дейността на съществуващите и предстоящите за разкриване услуги, казуси със социален характер, по които работят различните институции.

В резултат на проведеното на срещата обсъждане общините стигнаха до съгласие, изразено в съвместно становище по Националната карта, което ще бъде подписано от кметовете на четирите общини и изпратено в Агенцията за социално подпомагане чрез Регионалната дирекция.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев