АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВИЯТ КМЕТ НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА МАРИЯ ГВОЗДЕЙКОВА - ЗЛАТЕВА ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ

встъпването в длъжност
13.11.2023 / 11:06

На основание Заповед на Областният управител на Област Сливен Маринчо Христов в негово присъствие и под негово ръководство започна работата на сесията.

Гости на сесията бяха г-н Кирил Аврамов главен секретар на Област Сливен и много граждани.

Председателят на Общинската избирателна комисия Милена Димитрова обяви имената на новоизбраните кмет на Община Твърдица, общински съветници и кметове на населените места. Всички заедно положиха своята тържествена клетва.

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Твърдица г-н Антон Драганов връчи на г-жа Мария Йорданова Гвоздейкова – Златева символите на общинската местна власт – огърлицата и ключът на Община Твърдица, като пожела успешен мандат и довършване на спечелените и започнати проекти от общината.

Г-жа Мария Йорданова Гвоздейкова – Златева в своето обръщение изрази : „ Приемам много отговорно новата си роля и заявявам, че ще управляваме прозрачно и достойно. Оценявам, че ни е гласувано огромно доверие, на мен и на хората зад мен. Ще работим много усърдно, за да докажем, че наистина си е заслужавало. Ще служим достойно на всички.“

По традиция най-възрастния общински съветник г-н Христо Султанов продължи работата на сесията при дневен ред в две точки: 1. Избор на председател на Общински съвет Твърдица и 2. Разни /други въпроси/. С тайно гласуване в присъствието комисия от трима членове с председател Кольо Кадирев бе избран новият председател на Общински съвет – Мирослав Дяков. Той благодари за доверието което му бе гласувано и пожела ползотворна работа на новият Общински съвет и Общинска Администрация в лицето на новия кмет Мария Йорданова Гвоздейкова – Златева. По втора точка от дневният ред общинските съветници избраха членовете на временната Комисия за изработването на правилник за организацията и дейността на Общински съвет Твърдица.

След закриване на тържествената сесия пред сградата на Община Твърдица Мария Йорданова Гвоздейкова – Златева бе посрещната от служители на Общинска администрация и много граждани. Свещено иконом Иван Стойнов отслужи литургия за здраве, берекет и успешен мандат. По стара традиция с хляб и сол и менче с вода г-жа Мария Йорданова Гвоздейкова – Златева влезе в сградата на Община Твърдица и пое към своя мандат 2023-2027 година.

Община Твърдица

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев