АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ УТРЕ - САМО СЪС ЗИМНИ ГУМИ

проверка
14.11.2023 / 21:22

От 15 ноември до 1 март всички автомобили трябва да бъдат оборудвани с гуми, предназначени за зимни условия, или такива с дълбочина на протектора не по-малка от 4 мм.

Полицията ще налага глоби и за нередности при светлините на автомобилите, което е особено важно в тъмните часове на денонощието. С настъпването на зимата се проверяват дали работи системата за чистачките, така и техническата изправност на автомобилите.

В Сливен днес 4 автомобила бяха спрени от движение заради нередности в началото на зимния сезон.

„Специално за светлините, тъй като рано се стъмва, по-голямата част от денонощието е тъмна и когато водач, подмени крушките на своите фарове с нестандартни, които не съответстват за съответния фар, се получава така нареченото заслепяване на останалите участници. За гумите налагаме глоби от утре, който не е със зимни гуми или с летни над 4 мм. А за фаровете това е ежедневен контрол, автомобилът се спира от движение, тъй като това е значителна техническа неизправност и се налага глоба в размер на 200 лева”, заяви ст. комисар Димитър Кикьов, началник на Охранителна полиция в ОДМВР- Сливен.

Важно е шофьорите да обърнат внимание на техническото състояние на автомобилите си - състоянието на акумулатора, охладителната система, течността за чистачките, както и на самите чистачки.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев