АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЗАИМНИ ОБВИНЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ДЕБАТИТЕ ПО ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ

НС днес
15.11.2023 / 14:25

Масираната дезинформационна кампания, която парламентарно представени партии водят, води до увеличаване на некомплекта и снижаване на отбранителните способности на страната, заяви министърът на отбраната в изказване по време на дебатите по вота на недоверие. Той посочи, че председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов, заместникът му Цончо Ганев, лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпартиецът ѝ Георги Гьоков спекулират с тезата, че помощта от България за Украйна е първа стъпка към въвличане във военен конфликт.

"Тези спекулации доведоха до отлив от желаещи за постъпване на кадрова военна служба и от кандидатстване във висшите военни училища", заяви Тагарев.

"С едно изказване против войната в Украйна, за спиране на огъня, търсене на мирни преговори и неутралитет по отношение на войната съм била причина за некомплект в българската армия, който е от над 10 години. Това звучи като виц", отвърна Нинова. "Но ето за какво лично нося отговорност - персонално съм причината този човек да не стане министър на отбраната в кабинета "Петков", припомни тя.

"12 лева на ден им давате да си купуват кифли от лавката. И на този фон твърдите, че имало некомплект заради нас", посочи Костадинов. "Не, той е заради вашето некадърно управление и лично заради Вас, защото знаете как Ви казват в армията - Тагаренко ви наричат. Което е показателно на кого служите. Вие не служите на България. Мястото ви не е на тази скамейка на министрите, мястото ви е, където застават обвиняемите, мястото ви е в затвора, Тагаренко", заяви лидерът на "Възраждане".

Гласуването на вота на недоверие е утре.

Дебата в НС може да гледате тук:

https://youtu.be/BtOO0rL0CBE?t=1788

ТРУД

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев