АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НА 16 НОЕМВРИ НАП ОТБЕЛЯЗВА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК

НАП - Сливен
16.11.2023 / 13:36

На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва професионалния си празник – Деня на Свети Матей – първият събирач на данъци. Навръх професионалния си празник, от НАП отчитат поредна година на рекордни приходи. До 31 октомври 2023 г. са постъпили 30,4 млрд. лева от данъци и осигурителни вноски, което е с над 5,5 млрд. лева повече в сравнение със същия период на миналата година. За улеснение на данъкоплатците, НАП предлага повече от 170 онлайн услуги, което я прави една от най-дигиталните институции.

От началото на годината в офиса на НАП в Сливен са обслужени над 40 000 клиенти като времето за обслужване е до 5 минути, значително под европейските стандарти. В обратната си връзка с НАП задължените лица изтъкват доброто и професионално обслужване и отличната организация на работа в салона за предоставяне на услуги. В контекста на партньорския подход, със задължените лица са проведени разговори и срещи, които са довели до ускорено внасяне на задължения за данъци и осигурителни вноски.

В специално обръщение поздрав към служителите териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева подчерта, че приходната администрация има основание за професионална гордост и удовлетвореност като всеки един от служителите е с принос и заслуга за растящите приходи в държавния бюджет. „Работим в най-модерната и бързо развиваща се държавна администрация. Професионалното ни отношение към клиентите и високото ниво на обслужване поставят Националната агенция за приходите сред институциите с най-високо обществено доверие и авторитет“, акцентира още териториалният директор в обръщението си по повод професионалния празник на данъчните.

От своя страна директора на офиса на НАП в Сливен Гергана Стоева коментира, че положителната промяна в поведението на данъкоплатците е недвусмислен знак, че посоката в действията на приходната администрация е вярна и също изтъкна съществения принос на служителите от офиса за постигнатите добри резултати.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев