АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ШОЛЦ ИСКА ДА РАЗГОВАРЯ С ПУТИН И ДА РАЗМРАЗИ ДВУСТРАННИТЕ КОНТАКТИ

Шолц
20.11.2023 / 11:44

Германският канцлер неведнъж е заявявал, че по принцип е склонен да проведе разговор с руския лидер, но от Путин зависи дали подобен контакт ще се състои.

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че възнамерява да разговаря с руския президент Владимир Путин, за да размрази двустранните контакти, които бяха прекъснати в резултат на руската инвазия в Украйна, предаде ДПА.

"Възнамерявам да разговарям с него", каза Шолц по време на среща в кметството на град Нутетал, провинция Бранденбург, съобщи БТА.

Канцлерът добави, че засега няма уговорена конкретна дата за разговора и че не очаква той да доведе до съществен пробив.

Шолц и Путин за последно разговаряха по телефона на 2 декември миналата година.

Същевременно руски медии заговориха, че руският президент Владимир Путин може да се включи във видеоконферентна среща на върха на Г-20 през новата седмица.

Такова събитие ще бъде "първото по рода си от доста време насам", защото ще събере на едно място Путин и западните лидери, каза журналистът от държавната телевизия Павел Зарубин в канала си в социалната мрежа Телеграм, цитиран от Ройтерс.

Според агенция РИА Новости видеоконферентната среща ще се състои в сряда.

Източници: dnes.dir.bg, novini.bg, БТА

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев