АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВА СТАЧКА В ИТАЛИЯ СРЕЩУ БЮДЖЕТНИЯ ПЛАН НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Нова стачка в Италия срещу бюджетния план на правителството Снимка: ЕПА/БГНЕС
24.11.2023 / 12:47

В Италия, продължава стачната вълна организирана от двата най-големи синдиката CGIL (Италианска конфедерация на труда) и UIL (Италиански съюз на труда). Протестът е срещу бюджетна програма на правителството на Джорджа Мелони.

Ще бъде изразена необходимостта от повишаване на заплатите, за разширяване правата на трудещите се и "да се противодейства на закона за бюджета, който не спира драматичното обедняване на работници и пенсионери и не предлага бъдеще на младите хора", обясниха от синдикатите.

През следващите дни предстоят още стачки в обществения и частен сектор. Под лозунга „Adesso basta“ (Стига вече) днешният протест е продължение на националния от преди седмица и се отнася за частния сектор в северната част на страната. Той е осемчасов или една работна смяна. От своя страна, въздушният транспорт стачкува 24 часа, като има гарантирани часови пояси преди обяд и вечерта. Организирани са над 40 митинга в областите Ломбардия, Пиемонте, Емилия-Романя, Лигурия, Венето, Трентино- Алто Адидже, Вале ди Аоста и Фриули- Венеция Джулия.

Според официалната статистика на Гаранционната комисия за провеждане на протестите, през миналата година са били обявени 744, като най-много са били в обществения и въздушния транспорт.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев