АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ: БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ И РЕСПЕКТ КЪМ ХОРАТА, КОИТО РАБОТИХА НА ТЕРЕН!

Стефан Радев
27.11.2023 / 15:05

Благодарност и добра оценка за справянето с тежката зимна обстановка към всички екипи на терен през изминалите почивни дни изрази днес пред журналисти кметът Стефан Радев. В нощта на събота срещу неделя, силна буря връхлетя цялата страна. Големият проблем в Сливен бе силният вятър, който на моменти достигна до 130 км в час, съчетан с обилен снеговалеж – тежък и мокър сняг.

„Благодаря на всички екипи, които работиха на терен – пожарната, структурите на полицията, общинското предприятие по озеленяване, фирми. Много тежка задача се падна на електроразпределителното дружество. Най-тежките аварии бяха свързани с електропреносната мрежа, множество паднали дървета и скъсани жици“, отчете градоначалникът. Той добави, че повече от 32-ма служители на „Електроразпределение Юг“ са се включили в работата на терен. Няма информация за пострадали хора.

Кметът Радев благодари на жителите на общината за проявеното търпение. „Искам да призова отново всички, когато се очакват такива тежки условия, да отлагат пътуванията“. Той даде за пример струпаните автомобили на пътя към местността Карандила, което е възпрепятствало почистването на участъка и оказването на помощ на закъсали коли.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев