АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА СЪФИНАНСИРАНЕ ЗА РЕМОНТА НА ВОЕННИЯ СТАДИОН

Стадион
28.11.2023 / 15:30

Общината ще кандидатства с проектно предложение за ремонт на Военния стадион в Сливен по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти към Министерството на младежта и спорта. Предложението на кмета Стефан Радев е внесено в Общинския съвет. То ще бъде включено в дневния ред на предстоящото заседание на местния парламент, за което се договориха съветниците на среща с Радев днес. Крайният срок за подаване на документите е 30 ноември, като решението на общинските съветници ще бъде внесено допълнително.

Проектът за ремонт на Военния стадион включва дейности по пистата, футболното игрище и съществуващата двуетажна сграда. Лекоатлетическата писта ще бъде с тартанова настилка и 4 коридора. На терена на стадиона ще се оформи футболно игрище с изкуствена настилка и ще се обособи буферна зона с трева.

На първо ниво в сградата ще се обособят съблекални, с душове и тоалетни, включително и за хора с увреждания. На второ ниво се предвижда да се разположат помещения за треньори и спортен инвентар. Заложени са дейности по полагане на топлоизолация и нова мазилка, доставка и монтаж на PVC дограма, възстановяване на покривната изолация и отводняване на покрива с външни водосточни тръби. Предвижда се още възстановяване на стъпалата на външните стълбища, нова козирка, ремонт на трибуните разположени в частта на обслужващата сграда и нови седалки.

Общата стойност на предвидените ремонти възлиза на 2 365 393,48 лв., половината от тях ще бъдат предоставени безвъзмездно според регламента на националната програма.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев