АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТОШКО ЙОРДАНОВ: ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ ЩЕ БЪДЕ ПРОДАВАНА, НО ПРЕЗ 2025 ГОДИНА

Тошко Йорданов Снимка: БТА
29.11.2023 / 15:28

Земеделска земя все пак ще бъде продавана, но не с Бюджет 2024, а за 2025 година, каза в кулоарите на парламента Тошко Йорданов от ИТН и показа кореспонденция между финансовия министър и Министерството на земеделието от 10 ноември. От ИТН определиха това като корупция и лобизъм.

"Ще ви цитирам част от тях: "По отношение за посочения допълнителен приход от продажба на земи през 2025-та година. Ако си спомняте, Асен услужливо говори само за 2024 година.. Допълнителен доход от продажба на земи през 2025 година - обръщам внимание на следното: прогнозната стойност на касовите приходи от продажбата на земи от Държавния поземлен фонд, за което Асен твърди, че не са водени никога разговори в тази посока, чрез поименни компенсаторни бонове, посочени в предложената Рамка за бюджет на Министерство на земеделието и храните за 2025 година в размер на колко - 340 милиона лева, което представлява една пета от наличния Държавен поземлен фонд. Това е официалният документ", обясни Тошко Йорданов.

От "Има такъв народ" настояха в декларация ДАНС, министерствата на земеделието и на финансите да изпратят в парламента цялата кореспонденция между министрите Кирил Вътев и Асен Василев, в която, според депутата Станислав Балабанов, става ясно, че се готви продажба на държавна земя.

"Искаме да видим тази официална кореспонденция и да разберем защо всъщност Асен Василев иска да продава българската земя. Вие ще участвате ли въобще в тази завера, и ще позволите ли на един опасен финансов министър, лъжейки пред медиите, че всъщност подготвя продажбата на българска земя. И той я готви евтино, за да удовлетвори интересите на определени кръгове хора и може би интересите на едно конкретно посолство", заяви Балабанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев