АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕОРГИ СВИЛЕНСКИ: С ТАЗИ НЕКОАЛИЦИЯ ЩЕ ПОЛУЧИМ ОЩЕ ОТ СЪЩОТО

Георги Свиленски
11.01.2024 / 09:27

„От нас може да се очаква защита правата на българските граждани. БСП е опозиция и ще упражнява най-важната функция на парламента – парламентарен контрол на управляващите“, каза социалистът

С тези управляващи, с тази некоалиция или сглобка, не можем да имаме от тях очаквания – ще получим още веднъж от същото.

Това заяви Георги Свиленски от БСП пред Нова телевизия преди откриването на парламентарната сесия.

„От нас може да се очаква защита правата на българските граждани. БСП е опозиция и ще упражнява най-важната функция на парламента – парламентарен контрол на управляващите. Ще следим проектите, заложени в бюджета, дали се реализират, дали парите стигат до хората”, допълни Свиленски.

„Шенген – говорим за приемане по въздух и вода, а по суша остана някъде назад. Ще получим нови бежанци, хората се притесняват. За пръв път внасяме електрически ток – не се е случвало от 30 години”, коментира той.

Според него първият проблем, който трябва да се реши, е свързан с евроизборите: „Трябва да видим мястото на България в ЕС. Шенген – няма Шенген. Еврозона – няма еврозона. Конституция – приета, оспорена от всички професионални общности. Дотук свършена работа – нула.”

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев