АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЯН ЧУКОВ: КЛАУС ШВАБ ПРИЗОВА ЗА ИЗКЛЮЧВАНЕ НА ШИРОКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ ОТ ИЗБОРИТЕ

Клаус Шваб
18.01.2024 / 15:13

В интервю Клаус Шваб, основател и председател на Световния икономически форум, призова за изключване на широката общественост от изборните процеси.

Той предположи, че предсказващата сила на технологиите може някой ден да замени изборите, казвайки: „Защо имаме нужда от избори? Защото знаем какъв ще бъде резултатът.”

Клаус Шваб предпочита използването на технологии за оформяне на глобалната политика и резултати, а не чрез демократичен процес. Този подход позволява на малка група от неизбрани елити да държи цялата власт. Нарастващото използване на ИИ (изкуствен интелект) и други цифрови технологии при вземането на решения, включително и в политиката, повдига въпроси за това каква част от процесите трябва да бъдат оставени на човешка преценка.

Или образно казано както се изрази Кире Интелекто… малко „ала-бала“ и сме на власт независимо колко гласове сме получили на изборите.

Натрапва се един много прост извод. Излиза, че всички партии попаднали в парламента (управляващи и опозиция) след „ала-бала“ процедура са подредени, сресани и адаптирани за изпълнение на поставените задачи от собственика на „ала-бала“ фокусите (въпросните цифрови технологии). „Правилните“ партии постоянно са лансирани (със съответните алгоритми) в youtube и ФБ. Отделно в големите медии. А селекционираните 100% „правилни политически субекти“ създават измамното усещане за „демократичен“ дебат в парламента, който е шоу за биомасата и реално абсолютен фейк.

Източник: OFF the PRESS

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев