АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРЪМП: ВИКТОР ОРБАН Е "УМЕН, БРИЛЯНТЕН ЧОВЕК", РАЗБИРАМ СЕ С ПУТИН, ЗАЩОТО ИМА ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ

Доналд Тръмп и Виктор Орбан
19.01.2024 / 11:25

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп говори за добрите отношения с руския лидер Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин. Освен това фаворитът за номинацията на Републиканската партия в интервю за журналиста Шон Ханити по телевизионния канал Fox News нарече унгарския премиер Виктор Орбан "много уважаван и умен човек, брилянтен", отбелязва "Фокус".

"Разбирах се с Путин. Знаете ли, добре е да се разбираме с хора като Путин… Имах разговори с председателя Си, имам страхотни отношения“, заяви бившият президент на САЩ.

По думите му, "добре е да се разбираш с хора, които имат мощни ядрени оръжия". Той също така поясни, че по едно време Виктор Орбан е предложил "да се върне Тръмп".

"Умен човек, брилянтен човек, много уважаван", заяви американският политик за унгарския министър-председател.

По-рано Доналд Тръмп предупреди, че светът никога не е бил толкова близо до началото на Третата световна война. Според него Съединените щати при президента Джо Байдън са се превърнали в слаба и неефективна държава. Мнението на американците не се взема предвид, добави политикът.

Тръмп също така заяви, че всеки президент на Съединените американски щати трябва да има пълен имунитет, без който би било "невъзможно да функционира нормално", пише CNN.

"Президентът на САЩ трябва да има пълен имунитет, без който би било невъзможно да функционира нормално. Всяка грешка, дори и добронамерена, ще бъде посрещната с обвинения от опозиционната партия в края на мандата", написа Тръмп в социалната си мрежа TruthSocial.

По думите му американският президент "дори когато пресича границата" трябва да има пълен имунитет.

Автор: Агенция "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев