АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УКРАЙНА НЕ ОТРЕЧЕ ДА Е СВАЛИЛА РУСКИЯ САМОЛЕТ СЪС СВОИ ВОЕННОПЛЕННИЦИ

Украйна не отрече да е свалила руския самолет със свои военнопленници
24.01.2024 / 22:11

"За днес бе предвидена размяна на военнопленници, която обаче не се състоя", заяви украинското военно разузнаване, като подчерта, че Украйна не била информирана, че е необходимо да бъде гарантирана сигурността на въздушното пространство в района.

Самолетът е превозвал военнопленниците към пункта за размяна и украинската страна е била наясно с начина на придвижването им.

Самолетът се свален в руската Белгородска област. Външното министерство определи това като "проява на безумно варварство, демонстриращ пълно пренебрежение към човешкия живот" и заяви, че случилото се поставя под въпрос възможността за каквито и да било споразумения.

Министерството на отбраната в Москва добави, че негов радар е засякъл изстрелването на две украински ракети от Харковска област.

В самолета е имало 65 украински военнопленници, които са били транспортирани за размяна, 6 души екипаж и 3 лица, придружаващи военнопленниците. Инцидентът е станал около 11 ч. московско време при изпълнение на планов полет

"Понастоящем не разполагаме с достоверна и пълна информация за хората, които са били на борда на самолета, не знаем имената им", се казва в изявление на украинското военно разузнаване.

Източник: dnes.dir.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев