АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" НАСТОЯВА КОМИСИЯТА ЗА КОНТРОЛ НАД СЛУЖБИТЕ ДА БЪДЕ ОГЛАВЕНА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ОПОЗИЦИЯТА

 Николай Дренчев Снимка: БГНЕС
26.01.2024 / 14:48

Партия "Възраждане" настоява парламентарната Комисията за контрол над службите за сигурност да бъде оглавена от представител на опозицията.

В сряда мнозинството в Народното събрание одобри промени в правилника, така че тази комисия вече да има постоянен председател, а не ротационен.

Поводът за изменението стана фактът, че от началото на годината начело на комисията застана депутатът от "Възраждане" Николай Дренчев.

"За нас това, което е важно, е да е човек, който чистосърдечно ще се грижи за интересите на българския народ. И най-важното – да не е пряко подчинен на политическия интерес и на директните политически разпореждания", коментира той.

В кулоарите на парламента днес Дренчев изрази притеснение, че мнозинството може да се спре на представител на ДПС.

"Проблемът не е толкова, че Николай Дренчев няма да е председател на комисията, не е проблем в конкретната личност. Проблем е това, че комисията от паритетна - става със състав, пропорционален на представителството, т.е. голяма част ще има сглобката. Когато има председател, подкрепен от мнозинство в една комисия, това означава, че той може "да слага в гардероба си" някои точки от дневния ред, които са неприятни за управляващите, а в същото време да насочва общественото внимание към неща, които не са от съществено значение", коментира в в предаването "Хоризонт за вас" Николай Дренчев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев