АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: ЦЯЛАТА СЪЗДАДЕНА ИСТЕРИЯ ИЗДАВА СТРАХ ОТ НОВА ПАРТИЯ

Румен Радев
29.01.2024 / 12:50

Президентът Румен Радев определи като "режисирана истерия" от "хор на страха" появилите се предположения, че готви нов политически проект или би подкрепил такъв. Той не потвърди, но и не отрече категорично информацията, а подчерта, че ако даде доверието си на някоя политическа формация, ще го съобщи сам.

"Цялата тази режисирана истерия издава страх от нова партия. Този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки парламентарни и извънпарламентарни партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието", заяви Радев.

"Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш личности, ще промениш настроенията на хората, а хората са възмутени от цените, от схемите, от назначенията, от провала в европейската ни интеграция, от апартаменти с асансьори и от безотговорно поведение", каза още той.

По думите му ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежна, "защото българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали, за да се върне нормалността и европейската перспектива за България", допълни държавният глава.

"В момента това, което използват, е добре позната техника - когато след взаимното изпиране, не можеш да се отървеш от тежкото корупционно наследство и когато в момента има реални корупционни скандали, е да създаваш фалшиви такива на друго място", каза още президентът Радев.

На обвинението от председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, Радев отговори лаконично: „Призовавам компетентните органи да извадят всички сигнали, преписки и дела за БТК, "Булгартабак", КТБ, ББР, язовири, магистрати, „Митници", „Дунарит", отравянето на Гебрев, офшорки, поставени лица – собственици на имоти, хотели. Останаха страшно много въпроси да висят. Обществото ни очаква отговори. Как да се борим с корупцията при това положение?".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев