АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕСКОВ: ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ЛОЙД ОСТИН ЗА УКРАЙНА Е "ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЕЗОТГОВОРНО"

 Дмитрий  Песков
01.03.2024 / 14:35

Кремъл нарече изявление на министъра на отбраната на Съединените щати Лойд Остин относно Украйна "изключително безотговорно", след като руски държавни медии цитираха изявление на шефа на Пентагона пред парламентарна комисия, предадоха Ройтерс и БТА.

"Честно казано, ако Украйна падне, аз наистина вярвам, че НАТО ще се изправи срещу Русия", бе цитиран да казва вчера Остин пред комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

На изявлението на Остин реагира и говорителят на руското МВнР Мария Захарова. Вече всички виждат кой е агресорът – Вашингтон, написа тя в Telegram.

"Това пряка заплаха за Русия ли е или опит да се измисли оправдание за Зеленски? И едното, и другото са безумни. Но сега всички виждат кой е агресорът - Вашингтон", попита Захарова.

Напоследък на Запад все по-често се чуват идеи за пряк въоръжен конфликт между алианса и Руската федерация. Кремъл твърди, че Руската федерация не представлява заплаха, не заплашва никого, но няма да пренебрегне действия, които са потенциално опасни за нейните интереси.

От години Москва предупреждава, че засилената активност на НАТО край нейните западни граници ще получи адекватно противодействие.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев