АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСКОТО МВНР: МАКРОН СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ С ДИСКУСИЯТА ЗА ВОЕННА НАМЕСА В УКРАЙНА

Макрон
09.04.2024 / 09:25

Френският президент Еманюел Макрон си играе с огъня, започвайки дискусии за възможното изпращане на военни контингенти в Украйна. Това каза в интервю за ТАСС ръководителят на отдела за страните от ОНД в руското външно министерство Алексей Полишчук.

„Такива разговори не могат да не предизвикват безпокойство. Политиците, които призовават за военна намеса в Украйна, си играят с огъня“, каза дипломатът, коментирайки изявленията на френския президент. Според него много западни политици жертват националните интереси на собствените си страни заради политическата конюнктура и предизборни интереси. „Изглежда, че те не осъзнават рисковете от ескалация и разрастване на кризата. Това е политически инфантилизъм. Нашите предупреждения за последствията от продължаване на напомпването на оръжие в режима в Киев се игнорират“, подчерта Полишчук.

По-рано Макрон каза, че на среща в Париж с участието на представители на около 20 западни държави е била повдигната темата за възможното изпращане на сухопътни войски в Украйна. По думите му участниците не са постигнали консенсус по този въпрос, но такъв сценарий не може да бъде изключен в бъдеще.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев