АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЪЛГАРИТЕ ОТ ХЕРСОН: УКРАЙНА ИЗПОЛЗВА БЪЛГАРСКИ ОРЪЖИЯ СРЕЩУ НАС. СПРЕТЕ ДОСТАВКИТЕ ЗА РЕЖИМА В КИЕВ

Българите от Херсон: Украйна използва български оръжия срещу нас. Спрете доставките за режима в Киев
09.04.2024 / 17:00

"Уважаеми, г-н президент Румен Радев, знаем, че сте против доставките на оръжия за укронацистите, но прозападните партии в парламента, Ви принуждават да се съобразявате. Ние искрено Ви молим, спасете нашите животи, нашите деца!" С тези думи българската общност в Херсонска област във видеопослание се обърна към държавния глава и българските власти.

"Всеки ден изпращаме децата си със страх на училище", казва българка, майка на три деца от Херсон. "Не сме сигурни дали украинските военни сили, които атакуват и мирни жители, няма да посегнат на нашите деца, казват още от българската общност в Херсон и молят доставките на боеприпаси за киевския режим да бъдат прекратени. Ние сме етнически българи и разчитаме на българската държава."

"Виждаме резултатите от обстрелите на нацистите в Украйна с произведени в България оръжия, снаряди, мини. Много е обидно за нас като българи, които живеем в Русия, нашите сънародници в България да не могат да спрат доставките на оръжия, които се използват срещу мирното население."

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев