АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ РАЗГЛЕЖДАТ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ЗДРАВЕТО И НОВА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА

Народно събрание
10.04.2024 / 08:48

В пленарната зала депутатите ще разгледат промени в Закона за здравето. Очаква се парламентът да одобри и участието на страната ни в Програмата на ОИСР за подпомагане на Украйна.

С промените в Закона за здравето се предлага лечението на редки заболявания, лекарствени продукти и диетични храни за специални медицински цели, започнало преди навършване на 18-годишна възраст, да продължава да се заплаща със средствата от държавния бюджет и след навършването на тази възраст - до края на лечението.

Очаква се окончателно парламентът да одобри и законопроекта за ратифициране на споразумението за участие ни в програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за Украйна с доброволен финансов принос в размер на 60 000 евро.

Периодът за изпълнение на програмата 4 години, като тя може да бъде спряна или нейната продължителност да се удължи при форсмажорни обстоятелства.

Дейностите и мерките, заложени в нея, са на обща стойност 16.5 милиона евро. Предвижда се финансирането да бъде изцяло с доброволни вноски от страните членки на ОИСР и кандидати за членство и партньори, които имат желание да я подкрепят

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев