АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИЕ ПОСЛАНИКА НА КРАЛСТВО ИСПАНИЯ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Испанският посланик в Сливен
24.04.2024 / 15:36

„Благодаря за топлото посрещане!“. С тези думи Негово Превъзходителство Мигел Алонсо Берио, посланик на Кралство Испания в България, се срещна с кмета на Сливен Стефан Радев в сградата на Общината. Това е първата му визита извън София от назначаването му като посланик. Мигел Алонсо Берио сподели, че е бил в Града под Сините камъни преди 30 години и изрази впечатлението си от развитието му и положителната промяна в инфраструктурата. „Удоволствие е след 30 години да видя как двустранните отношения между България и Испания са станали по-интензивни“.

Двамата разговаряха за възможностите за сътрудничество в образованието, културата и икономиката. Стефан Радев запозна госта с проекта на Община Сливен за Индустриалния парк и възможностите за инвестиции в региона.

Поводът за посещението на испанския посланик в Сливен е откриване на почетния знак за принадлежност на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ към общността на двуезичните центрове съгласно споразумението между България и Испания. Церемонията по откриването му беше в присъствието на Мигел Алонсо Берио, заместник-кметът Пепа Чиликова и Анхел Сантамария Барнола, съветник в отдел „Образование“ към посолството на Кралство Испания в България.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев