АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЯВОР ДАЧКОВ: КИРИЛ ПЕТКОВ И ЛЕНА БОРИСЛАВОВА СА ЗА ЗАТВОР. МЪЛЧАНИЕТО НА ХРИСТО ИВАНОВ Е АБСУРДНО

Явор Дачков
29.04.2024 / 10:03

А беше време, когато "Дневник", "Медиапул", Клуб Z, "Свободна Европа" и "Сега" препечатваха всеки ред от "Биволъ", който бе сочен от самите тях за образец на разследващата журналистика. Днес всички мълчат за грандиозния скандал с фалшифицираните документи от страна на Лена Бориславова (юрист!!!!!) и Кирил Петков, които са въведени от нея в Агенция по вписванията и с които се променя Управителния съвет на сдружение "Да запазим Корал", за да може Кирил Петков да стане служебен министър, а негово подставено лице да влезе в сдружението.

За целта са фалшифицирани и подписите на управителя на гражданската организация Атанас Русев и на още десетина нейни членове, между които и журналистът Атанас Чобанов. Същият, на когото Лена Бориславова пускаше секретни правителствени документи и който от своя страна й пращаше списъци на корумпирани за отстрелване от прокуратурата. Днес Кирил Петков нарече "Биволъ" несериозна медия, а медиите, издържани от "Америка за България", се правят, че няма такъв скандал. Нека повторим, че източникът на разкритията са самите потърпевши, чиито подписи са фалшифицирани - Атанас Русев, председател на сдружението и други негови членове.

Нека повторим и че престъплението на Лена Бориславова е изключително опасно, а не безобидна административна измама. Тя е подменила УС на "Да запазим Корал", фалшифицирала е подписи и внесла фалшиви документи в Агенция по вписванията. "Нотариуса - 2". Така действат имотните измамници, крадците на фирми и чужда собственост. Това не е детска игра, а престъпление за затвор. Не е за подценяване и символичния детайл - политиците, които се заявяват като говорители на гражданското общество и негови защитници, мамят същото това гражданско общество и фалшифицират подписите на гражданите, за да измамят държавата. Много ми се иска да чуя коментара на Христо Иванов по тази тема и да го питам как ще се явява с тези хора на избори? Това е абсурд.

"Промяната" приключи тук - днес е датата на нейната фактическа смърт, а колко време нейното астрално тяло ще блуждае наоколо в политиката, няма никакво значение. Това е краят им. Любопитен съм дали големите телевизии ще поканят Атанас Русев, Атанас Чобанов и останалите членове на "Да запазим корал", за да чуем техните свидетелства. Задължително е да чуем отговорите на прокуратурата, МВР, Агенция по вписванията и другите компетентни органи на следния въпрос - защо нищо не са направили в продължение на една година, след като са получили сигналите за тази измама и кога ще има обвинения срещу Кирил Петков и Лена Бориславова?

Умнокрасивата общност и нейната сектантска вярност към тези очевидни мошеници няма да я питаме нищо, защото отдавна доказа, че не е нито умна, нито красива.

Медиите на "Америка за България" са в ступор. Една идея за Антикорупционния фонд

Новината бе отразена само по бТВ. Нито дума в медиите на "Америка за България" - държат се като да са контролирани от един център. Чакам разследването на Антикорупционния фонд за Кирил Петков и Лена Бориславова. Темата е благодатна и може да се разработи. Добре, че имам добра памет и ще им нахвърлям идеи за разследването. Петков е използвал измама, за да се добере до държавен ресурс като министър на икономиката. Лена Бориславова подправя документи и подписи, лъже Агенцията по вписванията, а Петков лъже държавните институции, за да заеме поста. Това е втората му лъжа, за да се добере до този пост, който явно много желае. Първата е за канадското му гражданство, която бе доказана от Конституционния съд (това тежко и сериозно ниво във всяка демокрация би трябвало да прекрати завинаги кариерата на Петков, но тук всичко е пунта мара и никой не обръща внимание на Конституционния съд).

Първото нещо, което прави като министър, е да осигури договор на Лена Бориславова за 15 000 лв на месец от ББР - държавната банка, на която е принципал. Видето, от което се вижда, че Кирил Петков и Лена Бориславова са в интимни отношения, също е от този период - месец, след като са внесли фалшифицираните документи в Агенцията по вписванията. Като министър, Петков излъга много пъти, но една от първите му лъжи беше за завод за електрически автомобили от германска компания, която после се оказа албанска и преди месец фалира. Двамата се опитаха да внесат документи за смяна на борда на ББР в БНБ преди Кирил Петков да е встъпил в длъжност като министър....

Петков използва измамите за гражданството си и сдружението, за да влезе през задния вход в българската политика. В качеството си на служебен министър (станал такъв чрез измама) той получи достъп до всички големи медии, благодарение на което направи безплатна кампания на политическия си проект. Когато стана премиер, той назначи люб…. симпатията си за шеф на кабинета, която същевременно бе и годеница на зам.-председателя на Народното събрание. След като Никола Минчев бе отстранен, годеникът на Бориславова стана шеф на парламента, а тя контролираше едновременно и парламента, и правителството. Последното не е хипербола, а факт.

Едно разследване на Антикорупционния фонд ще се натъкне на мейлите на Бориславова, която еднолично одобрява законодателната програма на Народното събрание, спуска нареждания до министрите и се меси в тяхната пряка работа и на практика командва държавата. Тя изнася класифицирана информация до журналисти от "Биволъ", които днес Петков нарича несериозна медия, изгонва еднолично 70 руски дипломати, което изпраща България в най-лошата точка на отношенията между двете страни и кадрува в държавата. По същия начин сега кадрува в Столична община и всичко това без да има никаква квалификация, никаква експертиза и никакво институционална позиция. Тя е люб..... симпатията на Кирил Петков и това е достатъчно, за да върши всичко, описано по-горе, което е малка част от цялата истина за това пошло и престъпно управление. Да не забравя - двамата използват правителствения самолет за романтичен уикенд до Солун, което далеч не е хлапашка дреболия....

Сега става ясно, че Кирил и Лена са измамили хората, които твърдят, че представляват в политиката - така нареченото гражданско общество. Измамили са ги, както "Нотариуса" мамеше жертвите на имотните си измами. Това ако не е достоен сюжет за разследване от Антикорупционния фонд и пет-шест хиляди публикации в "Дневник", "Медиапул", "Свободна Европа", "Сега", Клуб Зет и богините на свободното слово, не знам кое е.

Автор: Явор Дачков

https://glasove.com/na-fokus/yavor-dachkov-kiril-petkov-i-lena-borislavova-sa-za-zatvor-malchanieto-na-hristo-ivanov-umnokrasivata-sekta-i-neynite-medii-e-absurdno

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев