АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТЛОЖИХА СРЕЩАТА ГЕРБ-СДС - ПП-ДБ

Кирил Петков Снимка: БГНЕС
04.07.2023 / 19:57

Лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се отлага за утре. Това съобщи съпредседателят на ПП Кирил Петков. Той обясни отлагането със стиковане на графика, така че всички лидери да могат да присъстват. Очаква се в нея да се включат и премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел:

"Ами надявам се, всеки път, те са много важна част от силата на това правителство. Тяхната координация е основополагащата връзка, за да работи напред", коментира съпредседателят на ПП-ДБ

Освен изпълнението на управленската програма, ще бъдат стиковани законодателните инициативи и обсъдени номинациите за управители на регулаторни органи. ПП-ДБ ще има своя кандидатура за управител на БНБ, но това няма да е Даниел Лорер, категоричен беше Петков:

"Даниел Лорер го спрягат непрекъснато. Той беше много добър кандидат за позицията, за която се надявахме да бъде избран. Не е избран, така че той ще бъде с мен рамо до рамо в парламента".

Той не очаква проекта за решение за провеждане на инициирания от „Възраждане“ референдум за запазване на българския лев до 2043 г. да бъде допуснат като точка в дневния ред преди да е минал през правна комисия, а там ПП-ДБ няма да го подкрепят, заяви още Кирил Петков:

"Имаме много ясно становище. За нас провеждането на този референдум не е законен (така е в изказването - б.р.), защото той е свързан с догово между България и ЕС и не вярваме, че т.нар. заобиколни въпроси всъщност са законни. Това ще бъде и нашето становище в правна комисия

Все още няма яснота дали и какъв документ ще бъде подписан между двете формации – партньори в управлението.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев