АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА ПОЛУЧИ ОТЛИЧИЕ ЗА ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА КУЛТУРАТА И ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ НА СЛИВЕН

Веселина Седларска и Стефан Радев
25.07.2023 / 20:42

Журналистът и писател Веселина Седларска получи Значка на Община Сливен за дългогодишната й дейност и принос в развитието на културата и обществения живот на Сливен. Отличието й бе връчено от кмета Стефан Радев.

Веселина Седларска е завършила журналистика в Софийския университет и специализация по специалността си в САЩ. Работила е във вестниците „Сливенско дело“, „Черноморски фар“, „Труд“, „Стандарт“, в радио „Свободна Европа“, коментарния сайт „Редута“. Седларска е автор на две публицистични книги – „Сънувах Мисисипи“ и „Пасажерите на Ной“, на романа „Кладенецът“ и др. Живее в Сливен.

Значката на град Сливен е награда, чиито носители се определят със заповед на Кмета на общината за дейност и постижения в съответната област. Чрез отличието се изразява признание към утвърдени деятели на културата – творци на словото, четката, музиката и изследователи, за тяхната дългогодишна дейност и принос в различни области на изкуството и науката. Веселина Седларска бе удостоена с наградата по случай 24 май. Тъй като тогава тя нямаше възможност да го получи, това стана днес, при гостуването й в Общината.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев