АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ: ФЕСТИВАЛЪТ В ЖЕРАВНА ТРЯБВА ДА ПРЕБЪДЕ ВЪВ ВРЕМЕТО

Стефан Радев: Фестивалът в Жеравна трябва да пребъде във времето
19.08.2023 / 17:44

Стотици българи в народни носии се стекоха в деня на откриването на фестивала в Жеравна – 18 август. Местността Добромерица посрещна гостите за 15-ти пореден път с много песни и танци, нестинарство, конкурси, различни кътчета със занаяти и вкусни гозби. Фестивалът е създаден през 2008 година по идея на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. Сред официалните гости на откриването беше кметът на община Сливен Стефан Радев.

„Радвам се, че тук идват все повече млади хора. Пожелавам децата ни да продължат традицията и този фестивал да живее вечно, да пребъде във времето. Голяма благодарност заслужава Христо Димитров за всичко, което прави, за да съхранява българското и за тази мисионерска дейност, която е поел с ансамбъл „Българе“. Докато има хора като него, България ще бъде едно все по-добро място за живеене“, каза Стефан Радев.

Приветствие поднесоха още кметът на Жеравна Васил Рещов, кметът на Котел Коста Каранашев. Христо Димитров и Пазителите на българщината дадоха старт на поредното издание на родолюбивата проява.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев