АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕОРГИ КИРЯКОВ: НЯМА ПРЕВЕНЦИЯ, ИМА АЛЧНОСТ ИЛИ ЗАЩО ОТНОВО СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО?

Наводнение
08.09.2023 / 14:06

България е в траур заради трагичното наводнение в Царево, което отне живота на четирима души. Политологът Георги Киряков коментира причините за бедствието в ефира на "Нашият ден".

В предаването той заяви, че всеки път след природно бедствие стоим пред един и същ проблем - липсващата превенция.

Киряков наблегна на необходимостта от по-голямо осведоменост и образование сред обществото, по-специално относно практиките, които водят до затрудненото оттичане на водата. Той критикува практиката на заравянето на дерета, като това често се прави, за да се осигурят площи за строителство. Според него съществуващите дерета трябва да се поддържат чисти и преглеждани редовно, за да се гарантира естественият поток на водата.

Освен това Киряков подчерта, че е важно да се ограничи алчността на индивидуалните предприемачи, особено по време на кризисни ситуации. Той призова и за предотвратяване на изграждането на изкуствени съоръжения, които могат да доведат до подобни бедствия.

Една от основните му забележки беше липсата на сътрудничество и координация между държавните институции и местните органи на властта.

Накрая Киряков коментира и изпълнението на основните политики от страна на правителството и отчета на трите месеца на кабинет "Денков".

"Чухме колко е трудно – да, трудно е, лесно управление няма. Това звучи като оправдание за това, че не можем да се справим. Не се изпълняват основните политики, защото всичко е въпрос на пазарлъци кой да вземе определен пост или дял от финансовите ресурси", каза той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев