АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ В САМУИЛОВО ЧЕСТВА 150 ГОДИНИ

Основно училище „Христо Ботев“ в Самуилово
12.09.2023 / 09:48

Вече век и половина, от далечната 1874 г., Основно училище „Христо Ботев“ дава най-ценното на своите ученици – светлина, сътворена от знанието, радости и вълнения, формирали поколения жители на селата Самуилово, Гергевец, Глуфишево, Панаретовци, Чокоба и Мечкарево. Настоящата учебна година е специална за учителите и учениците от училището и затова тя ще бъде отбелязана с редица дейности – конкурси за рисунки и есе, викторини, спортни състезания, среща на поколенията, издаване на юбилеен вестник, поставяне на бюст-паметник на патрона на училището Христо Ботев.

Във връзка с честването на юбилейната година, училище „Христо Ботев“ обявява конкурс за рисунка на тема „Моето училище – вчера, днес и утре“. Целта на конкурса е да се провокират учениците да потърсят информация за училищния живот през годините и вековете, и, използвайки своето мислене, въображение и творчески умения, да изразят на лист хартия как си представят училищния живот днес, в миналото или в бъдещето. Конкурсът стартира на 16 септември 2023 г. и в него могат да участват деца от 7 до 13 години, разпределени в III възрастови групи. Крайният срок за изпращане на творбите е 4 декември 2023 г. Обявяването на резултатите ще бъде до 8 януари 2024 г. на страницата на училището.

От най-красивите произведения ще бъде подредена изложба в сградата на училището, а наградените творби ще бъдат публикувани в юбилейния вестник, посветен на 150-годишния път, преминат от хиляди ученици, път, по който ще тръгнат и потомците им.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев