АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ОТ ТРИБУНАТА В НС: ИСКАТ ДА ПОДАРЯТ НА ЗАПАДА ВОЕННИТЕ НИ БАЗИ! ОСТАВКА!

 Костадин Костадинов Снимка: БТА
13.09.2023 / 14:01

"Лакеите на западните сахиби се готвят да им предадат безвъзмездно българската земя. След концесиите и подаряването на природните богатства, сега е ред и на последните устои на националния суверенитет – българските военни бази", изтъкна той

След прегласуване парламентът отхвърли предложението на "Възраждане" за изслушване на министър-председателя и министъра на отбраната заради техни публични изявления, че бойни групи на НАТО ще бъдат разположени на територията на България - в област Ямбол. В декларация от парламентарната трибуна лидерът на партията Костадин Костадинов поиска оставката на кабинета.

"Ако министрите в сегашното безотговорно узурпаторско правителство могат да бъдат пожертвани обаче и с радост биха били пожертвани, за радост на целия български народ, то българската земя, националната ни сигурност и националния ни идеал не могат да стават заложници заедно с развилнелите се чуждопоклонници и безродници", заяви Костадинов.

"Българското правителство се е превърнало, за съжаление, в един креслив беззъб запалянко, който си навлича неприязънта и на двата отбора – на този, когото подкрепяме, и на неговия опонент, се посочва в текста. По думите на лидера на партията Костадин Костадинов държавническата воля изисква отговорно и мъдро поведение - „недостойните могат да направят едно-единствено достойно дело – да си подадат оставката, докато е време“

Независимостта и самостоятелността на всяка държава се крепи на върху свободата на нейния народ да взема решения за бъднините си, без да бъде подлаган на натиск и чужд диктат, свободният народ винаги е защитавал сам свободата и суверенитета си, заяви още от парламентарната трибуна Костадинов.

„Още в древността само свободните въоръжени граждани са били тези, които са имали право на глас в управлението на обществото и страната, това си право те са подплатявали с готовността да защитят отечеството и народа си в тежки дни на изпитания, поемайки отговорността за собствения си живот и живота на нацията. Годните да носят оръжие са били в основата на античната демокрация, а въоръженият народ е бил гарантът за суверенитета на държавата. Единството на въоръжените сили на народа са обезпечавали свободата на нацията“, изтъкна лидерът на „Възраждане“.

Днес българската Конституция дава правото само и единствено на нашите въоръжени сили да гарантират нашия суверенитет и единството на държавата, подчерта Костадинов.

Всеки път нашият народ е изтръпвал болезнено, когато се е налагало да предлага „криворазбрано гостоприемство на неблагодарни съюзници и открити противници“, защото това „гостоприемство“ е откривало винаги пътя към окупацията и предателството на националния интерес, се казва в декларацията. Костадинов направи ретроспекции в историята ни като аргумент към думите си.

„Лакеите и слугите на западните сахиби сега се готвят да им предадат безвъзмездно българската земя, да им я предадат като техен имот. След концесиите и подаряването на природните ни богатства, сега е ред и на последните ни устои на националния ни суверенитет – поделенията и българските военни бази“, изтъкна Костадин Костадинов.

Десетилетия наред управляващите ни превръщат в слаба военна микросила, като „нагло заявяваха, че „съюзниците ни“ ще ни пазят“, каза той.

Източник: БТА, БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев