АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ ИСКА ОСТАВКАТА НА ТАГАРЕВ И ЯСНА ПОЗИЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ В УКРАЙНА

Костадин Костадинов
14.09.2023 / 11:30

В декларация от парламентарната трибуна парламентарната група на „Възраждане“ отново настоя за оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев и поиска ясна позиция от Министерството на външните работи за нарушените права на българската общност в Украйна.

Декларацията направи Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“ и председател на парламентарната група. Костадинов запозна аудиторията със случая на Сергей Димитриев, който е наказан с акт от езиковия омбудсман, че не е говорил държавния език на Украйна. Глобата не се обжалва - достатъчно е някой да те чуе и да изпрати донос, добави Костадинов. По думите му такива практики има към унгарското и румънско малцинство, но страни като Унгария и Румъния не позволяват такова отношение към своите сънародници.

В декларацията Костадинов отново припомни, че Тагарев е бил служител на посолството на Украйна и заяви, че една седмица, след като от "Възраждане" са поискали оставката му, министърът е назначил свой колега от държавните служби на Украйна - Калин Димитров, за шеф на "ТЕРЕМ".

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев