АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ: ХИЛЯДИ ХОРА, КОИТО ЗАВИСЯТ ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ, ЩЕ ПОЛУЧАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ С ДАТА 1 ЯНУАРИ 2023 Г.

Стефан Радев
14.09.2023 / 12:13

„Голямата промяна, до която води приетият днес общински бюджет, е увеличаване на заплатите на работещите в социални, здравни и учебни заведения, общински предприятия и администрация“, заяви кметът Стефан Радев пред журналисти, след като на своето заседание Общинският съвет прие бюджета за 2023 година.

От 1 януари тази година на общините беше забранено да увеличават заплатите в бюджетната сфера, докато не приемат бюджета. Това са детски, социални, учебни и здравни заведения, общински предприятия и администрация.

„Затова хиляди хора, които зависят от общинския бюджет, не получиха актуализация на възнагражденията през 2023 година, но сега, с приемането на бюджета, това вече е възможно и то с дата първи януари“, каза Стефан Радев.

Той определи приетия бюджет като рекорден за цялата история на общината – близо 200 милиона. Особеното при него е, че се приема в края на годината заради закъснението на централния бюджет.

„Общината е в много добро финансово състояние. Гарантирани са всички общински дейности и има много голямо поле за надграждане. Вече не говорим за криза, за опасност от фалит или за атаки срещу имущество на Общината. Напротив - говорим за надграждане“, допълни кметът

До голяма степен дейностите, които са заложени в бюджета, са изпълнени и приети в началото на годината със специфичните разчети по преходния закон.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев