АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ СТОЯН ТЕМЕЛАКИЕВ Е УВОЛНЕН

Денков
17.11.2023 / 11:20

Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев е уволнен. Това стана ясно от изявлението на премиера Николай Денков.

"Вместо футболен празник, вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основно заради управлението на БФС, което доведе до упадък. Има грешки от страна на МВР. Но не може да си затворим очите пред сцените, в които отделни полицаи биеха и ритаха паднали граждани. Изпратих вече писмо до централата на УЕФА и Етичната комисия. Ще потърся позицията и на ФИФА. Уволних заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев", заяви премиерът.

Той посочи, че ще обсъди искането за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов първо с вицепремиера Мария Габриел, която в момента е в чужбина.

Денков съобщи, че няма забележки към спортния министър Димитър Илиев, чиято оставка също бе поискана.

"Към Стоянов виждам неадекватна оценка на обстановката. Той ме уверяваше, че не очаква провокации", уточни Денков.

Премиерът е възложил на главния секретар на МВР Живко Коцев максимално бързо и обективно разследване на случаите на насилие от полицаи. Денков настоя имената на въпросните униформени да станат ясни и да получат най-високи дисциплинарни наказания. "Включително и уволнение от службите на МВР", поиска той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев