АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЙКО БОРИСОВ ПОИСКА И ОСТАВКАТА НА СПОРТНИЯ МИНИСТЪР

 Бойко Борисов
17.11.2023 / 11:23

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска и оставката на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

Искането беше оповестено пред журналисти в кулоарите на парламента.

Борисов отново призова и председателят на Българския футболен съюз Борислав Михайлов незабавно да се оттегли от поста си.

Той беше категоричен, че ГЕРБ не е партия, която осигурява кворум:

"Ние не сме партия, която осигурява кворум. Не отговарям нито за ДПС, нито за Пеевски. ГЕРБ взимат самостоятелни решения. ГЕРБ не осигуряваме кворум на тези, които решиха да се откажат от правителството само заради петрола. Ние с ДПС действахме единно, когато Северна Македония трябваше да бъде приета, когато трябваше да бъдат дадени бронетранспортьори и ракети от С-300 на Украйна, когато трябваше да бъде сменено ядреното гориво за АЕЦ "Козлодуй", допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е на мнение, че ПП-ДБ са готови да позволят падането на правителството заради "Лукойл".

"Как така заради този петрол пусти и тези пари явно са готови да падне правителството, готови са да се обединят с опозиционните уж партии - "Възраждане", ИТН и БСП и да е по-важно от правителството?", попита Борисов.

"Лукойл" е частна компания, пряко подчинена на Кремъл и парите отиват натам. Че са правени нарушения, надявам се да стане ясно. Делян Добрев е във Вашингтон ще разкаже и покаже това, което говорим тук. Въпросът не е кой министър да си даде оставката, а защо е толкова важно", заключи Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев